Thinium in het nieuws

Thinium Audioboekproducties neemt vol trots haar 100ste audioboek in productie

orson-welles

PERSBERICHT: Met De droogte van Jane Harper voor A.W. Bruna Uitgevers neemt Thinium haar 100ste audioboek van dit jaar in productie.

Nadat in januari van dit jaar een vliegende start werd gemaakt met Honolulu King, volgden vele bestsellers die door Thinium als audioboek werden geproduceerd: Huidpijn, Johan Cruijff –  Mijn verhaal, Lawinegevaar, Als het zaterdag wordt en Het meisje in de treinDe greppel van Herman Koch beleefde zelfs een primeur: het audioboek was enkele dagen voor de verschijning van het boek al verkrijgbaar.

Derde studio: De audioboeken van Thinium worden opgenomen in Amsterdam en Kortenhoef. Daar blijft het niet bij, want in januari 2017 neemt Thinium een eigen opnamestudio in Weesp in gebruik.

Luisterhuis – de distributeur die digitale audioboeken levert aan alle downloadwinkels en abonnementsplatforms – geeft aan dat het audioboek in Nederland enorm in de lift zit.
‘In 2016 worden er veel meer titels geleverd dan in 2015 en 2014’ aldus Huub van de Pol. ‘Het verschil is groot. In 2016 noteren we 17% tot wel 54% omzetgroei per maand ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Audioboeken doen het duidelijk beter dan de rest van het boekenvak.’

Een van de uitgeverijen die inspeelt op deze trend is A.W. Bruna Uitgevers.
‘Op 19 juli 2016 sloeg A.W. Bruna de handen ineen met Thinium Audioboekproducties. Die samenwerking resulteerde in de productie van 50 audioboeken in 2016. In 2017 gaan wij onze portefeuille verder uitbreiden met onze fondsen Signatuur en Lev. De doelstelling voor 2017 is om 60 nieuwe titels leverbaar te maken, waaronder Thiniums 100ste titel De Droogte van Jane Harper. Dankzij de goede samenwerking met Thinium en het enthousiasme waarmee onze audioboeken zijn ontvangen, zijn wij ervan overtuigd dat we deze doelstelling gaan halen.’ –  Lise Notenboom, A.W. Bruna Uitgevers.

Naast A.W. Bruna produceert Thinium audioboeken voor onder andere Ambo Anthos, Atlas Contact,  De Fontein, Luitingh-Sijthoff, Meulenhoff Boekerij, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Ploegsma, Signatuur en Em. Querido’s Kinderboeken.