Thinium in het nieuws

Thinium verwelkomt Singel Uitgeverijen als klant

orson welles 9

Thinium audioboekproducties is trots dat ze voor Singel Uitgeverijen (Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep, Uitgeverij De Arbeiderspers, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Uitgeverij Querido, Uitgeverij Q en Uitgeverij De Geus) de productie van een zestigtal audioboeken gaat verzorgen.
Naast nieuwe nog te verschijnen titels wordt er inmiddels flink gewerkt aan een reeks backlist-titels waaronder:
Publieke werken – Thomas Rosenboom, voorlezer: Jan Donkers
Superduif – Esther Gerritsen, voorlezer: Anne van Veen
Bot – Charles den Tex, voorlezer: Jeroen Tjepkema
De bijbel voor ongelovigen – Guus Kuijer, voorlezers Guus Kuijer en Dieuwertje Blok
Plastic rozen – Sylvia Witteman, voorlezer: Miryanna van Reeden.

Luisterhuis, de distributeur die digitale audioboeken van Nederlandse en Vlaamse uitgevers levert aan alle webshops en ecosystemen, ziet al langere tijd een sterk groeiende Nederlandse audioboekenmarkt. “Over de eerste 2 maanden van 2017 was de verkoopomzet van audioboekdownloads 27,5% hoger dan in dezelfde periode van 2016. En in 2016 was de groei tov 2015 aanmerkelijk hoger dan die in de rest van het boekenvak,’ aldus Huub van de Pol van Luisterhuis. “Dat komt onder andere door het grotere aanbod van nieuwe titels, de groeiende bekendheid van het product en doordat er meer online retailers en audioboekenplatforms zijn bijgekomen.”
Na de flitsende start in 2016 zet Thinium de stijgende lijn in 2017 voort.  Vorige maand werd er een nieuwe studio in Weesp geopend, en zijn er concrete plannen om medio 2017 een groter studiocomplex in gebruik te gaan nemen.

Anouk Boelsma: ‘Met de komst van Singel uitgeverijen maken we nu voor bijna alle grote uitgeverijen in Nederland audioboeken en is een plek waar we 4 tot 5 studio’s kunnen huisvesten een logische volgende stap.’

Thinium Audioboekproducties werd eind 2015 opgericht door Anouk Boelsma en Stefan van Duyn, en produceert inmiddels zo’n 175 audioboeken per jaar voor onder andere Ambo|Anthos, De Bezige Bij, A.W. Bruna, Luitingh – Sijthoff,  Meulenhoff Boekerij en Signatuur.