Vertel het verhaal – Thinium zoekt voorlezers met een diverse culturele achtergond

Trouw Luisterliteratuur 2 mei 2021

 

VERTEL HET VERHAAL – THINIUM ZOEKT VOORLEZERS MET EEN DIVERSE CULTURELE ACHTERGROND

Als grootste luisterboekenproducent van Nederland zijn we op zoek naar mensen met een diverse culturele achtergond die graag willen voorlezen. Kan jij goed verhalen vertellen en denk je dat je een boek van A tot Z spannend of vol emotie kan overdragen aan de luisteraar? Neem dan contact met ons op voor een auditie en misschien word jij wel uitgenodigd voor onze bootcamp!

De wereld van de luisterboeken groeit snel. Mensen luisteren meer dan ooit naar verhalen en podcasts, maar de stemmen naar wie we luisteren zijn veelal wit. Voorlezers met een diverse culturele achtergond zijn ondervertegenwoordigd. Daar willen we verandering in brengen. Er wordt zoveel moois geschreven over èn door een breed scala aan culturen – die verhalen moeten verteld worden door iedereen. 

Om onze branche inclusiever te maken en stemmen te vinden die passen bij de veelzijdigheid van verhalen, zijn we op zoek naar nieuwe voorlezers. We zijn dus op zoek naar jou. Ambieer je een carrière als voorlezer/stemacteur? Schrijf je dan nu in voor onze auditieronde! Je hoeft geen ervaring te hebben – enthousiasme, kunde, en liefde voor boeken is voldoende. 

Uit de audities kiest Thinium mensen die een goede basis hebben laten horen, en dan begint het leuke deel: intensieve begeleiding naar werk als voorlezer! Je zal onder begeleiding van een regisseur gaan lezen, we zullen opnamen uitgebreid evalueren, masterclasses organiseren etc. Met als doel dat jij daarna zelfstandig als voorlezer aan de slag kan. 

De audities vinden plaats op 12, 13 en 14 april te Weesp. Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail dan voor 1 april naar Lotty Liefting – Lotty@thinium.nl. Er is ruimte voor veel mensen, dus zeg het voort!