Doppler; de nieuwste Kobo Originals audioserie

Doppler

 

Doppler

Hadewych Minis vertolkt een van de hoofdrollen in Doppler; de nieuwste Kobo Originals audioserie van Rakuten Kobo, geproduceerd in samenwerking met Thinium Audioboekproducties. Lex Passchier (o.a. Moordvrouw en De 12 van Oldenheim) schreef de 6-delige psychologische thriller die vanaf 11 oktober te beluisteren is bij Kobo en bol.com. Hymke de Vries neemt de regie op zich. Andere rollen zijn er onder anderen voor Tara Hetharia (o.a. Spangas) en André Dongelmans (o.a. De Luizenmoeder).
Lex Passchier: “Wat deze audioserie zo krachtig maakt is de intimiteit ervan en de grote rol die de suggestie speelt; de luisteraar moet immers zelf alle beelden maken, net als bij het lezen van een boek. In het verhaal van Doppler gaat het ook nadrukkelijk om dingen die je niet ziet, maar alleen maar hoort. Zodat de luisteraar op die manier dezelfde ervaring heeft als de hoofdpersonages.”

Over Doppler
De hoogzwangere Judith (Hadewych Minis) verliest haar man, de tijdelijk geschorste politieagent Roy (André Dongelmans), in een ernstig auto-ongeluk dat ze zelf ternauwernood overleeft. Kapot van verdriet probeert ze haar leven, met hulp van haar nichtje Lotte (Tara Hetharia), weer op te pakken. Maar wanneer Judith en Lotte op de computer van Roy een geheimzinnig bestand met de naam Doppler vinden, zet dat alles op zijn kop. Doppler blijkt een audioverbinding te zijn en Judith en Lotte raken langzaam maar zeker in de ban van deze livestream die hen zowel beangstigt als nieuwsgierig maakt. Wanneer het vermoeden groeit dat er wel eens een verband zou kunnen bestaan tussen Doppler en het fatale ongeluk van Roy, voelen ze aan dat het cruciaal is om te blijven luisteren…

Audioseries door Kobo Originals
Pieter Swinkels, Chief Content Officer bij Rakuten Kobo: “Doppler is, na het grote succes van De
Kriminalist (mei 2019), de tweede Kobo Originals audioserie die we in Nederland zelf produceren. Deze series worden steeds belangrijker voor ons, in het bijzonder voor ons abonnement Kobo Plus, waarmee klanten onbeperkt kunnen luisteren. For your ears only; in de wachtkamer, in de trein of voor je gaat slapen. Met onze audioseries brengen we de podcast naar het grote boekenpubliek.”

Over Rakuten Kobo
Het Canadese Kobo is onderdeel van het Japanse Rakuten en is met het hoofdkantoor gevestigd in Toronto. Het is een van de snelst groeiende e-readingservices ter wereld en biedt naast e-readers meer dan 6 miljoen e-books en luisterboeken aan miljoenen klanten in 190 landen. Kobo ontwikkelt sinds 2018 zelf exclusieve e-books en luisterboeken onder de naam Kobo Originals.