Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep gaat samenwerking aan met Thinium Audioboekproducties

Trouw Luisterliteratuur 2 mei 2021

 

Persbericht


Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep gaat samenwerking aan met Thinium Audioboekproducties

Met ingang van 15 november 2021 zal Thinium Audioboekproducties, naast Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK) en Bookchoice deel uitmaken van de Shared Stories Group.

De oprichters van Thinium, Stefan van Duyn en Anouk Boelsma, die tevens de directie vormen, willen in de toekomst meer tijd vrijmaken voor bijzondere producties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van audio. Niet alleen voor de uitgevers van VBK, maar ook voor schrijvers van andere uitgeverijen kan dit interessante mogelijkheden opleveren. Naast luisterboeken, hoorspelen/ audiodrama’s, audiotours en podcasts organiseert Thinium ‘Thinium Masterclass’ waar vaste voorlezers én aanstormend talent de fijne kneepjes van het voorleesvak kunnen leren. Met de podcast ‘Thinium Talks’ biedt het bedrijf de voorlezers een podium voor hun passie voor boeken en voorlezen.

Anouk Boelsma en Stefan van Duyn (Thinium): ‘Sinds de oprichting in 2015 hebben we vanuit Thinium de luisterboekenbranche in Nederland snel volwassen zien worden. Met acht studio’s, negen vaste medewerkers en een productie van zo’n 1000 boeken per jaar zijn wij voor veel uitgeverijen het vaste adres voor de audioproducties. Ons zes jaar geleden nog zo hoopvolle credo ‘Elk boek verdient een luisterboek’ is inmiddels de norm geworden. De samenwerking met VBK biedt ons de mogelijkheid om de volgende stappen te zeYen in onze ontwikkeling: niet alleen kwalitatief hoogwaardige luisterboeken produceren en het begeleiden en opleiden van (nieuwe) voorlezers, maar ook innoveren op het gebied van podcasts, audio-only, hoorspelen en alles wat maar nodig is om de luisterbelevenis naar een hoger plan te tillen. Met negen uitgeverijen en een fonds van meer dan 7500 auteurs is VBK voor ons de perfecte partner.’

Geneviève Waldmann (VBK): ‘Onze uitgeverijen publiceren boeken in allerlei vormen. De afgelopen jaren is de vraag naar luisterboeken en podcasts toegenomen. Wij willen onze schrijvers, naast fysieke en digitale uitgaven, nog meer mogelijkheden bieden voor hun verhalen in de vorm van luisterboeken, korte audio’s en podcasts. Door de overname van Thinium hebben we niet alleen de beschikking over ‘state of the art’ studio’s, maar ook over een team aan audio-experts met een grote liefde voor boeken. Anouk en Stefan hebben veel ervaring op het gebied van audio, maar hebben ook allerlei plannen waar ze nu niet aan toekomen. Door samenwerking kunnen we deze ontwikkelingen verder vormgeven en uitbouwen.’

Directie en medewerkers van Thinium blijven na de overname allemaal in dienst van Thinium. De naam Thinium blijft behouden evenals de studio’s in Weesp. Thinium blijven werken voor een breed scala aan uitgevers en andere opdrachtgevers. De uitgeverijen van Veen Bosch & Keuning zullen audioproducties ook aan andere audioproducers blijven uitbesteden.


Thinium Audioboekproducties in Weesp is de grootste onafhankelijke audioboekenproducent in Nederland. Jaarlijks produceert Thinium ruim 1000 luisterboeken, maar ook hoorspelen/ audiodrama’s, audiotours en podcasts. Thinium werd in 2015 opgericht door Stefan van Duyn en Anouk Boelsma. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van audioboeken, gepassioneerde voorlezers, geluidstechnici en naluisteraars brachten zij kwaliteit op het gebied van audio.

Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep is de grootste algemene uitgeverij van Nederland en kent de volgende uitgeefhuizen: Alfabet Uitgevers, Ambo|Anthos, AnkhHermes, Atlas Contact, De Fontein, Dwarsligger, Houtekiet, KokBoekencentrum, Kosmos, Luitingh-Sijthoff, Mozaïek, Omniboek, Ten Have, Van Dale, Zomer & Keuning.